Dobré ráno, nová kapitola. Dracův plán se rozjíždí, zdaří se? Moc děkuji, za hlasování a komenty u předchozí kapitoly.
kapitola 58. Osamělost vůdce
Draco ležel na zádech s přivřenými víčky. Ticho místnosti narušovalo jen spokojené oddechování jeho partnera odpočívajícího mu na hrudi.
Přemýšlel o budoucnosti. Blížil se konec školního roku a jemu dělalo starost co dál. Bylo mu jasné, že jakmile opustí brány Bradavic, stane se z něj lovná zvěř. ,S obrovským zářícím nadpisem „Krvezrádce, přítel Zlatého hocha“ ´jeho svaly se při té myšlence napnuly, ale hned se zaze uklidnil nechtíc probudit Harryho.
Věděl, že předpokladem pro dlouhý a spokojený život je zbavit se hrozby Temného pána a tím pádem i své rodiny. Ale jak? Věděl dobře o Viteálech a proklel se za to, že se celý rok místo věnování jejich hledání zabývali vším možným. A bez nich nebude žádná likvidace. Tedy krom jeho cenné osoby a samozřejmně možná také Harryho. Jediná cesta tedy byla zbavit se hrozby jinak. Opět se vrátil ke svému plánu. Štěstěna mu seslala do cesty dva agenty, tak proč je nevyužít. Ale nejprve je musí uchránit od spárů ředitelových. Nemusel být Merlin ví jak velký myslitel (ale byl), aby mu nedošlo, že agenti školu neopustí se všemi informacemi. O to už se kouzelný nebelvírský dědeček postará. ,Takže budeme chránit páreček vlezlých mudlů před Brumbálem. Jaká ironie? Prima. A také a to především, získat si jejich důvěru. To bude hračka.´ušklíbnul se pro sebe ponoříc se do spánku.
Agenti se probudili ráno, dezorientovaní leč v plné pohotovosti. ,,Dobré ráno, nechtěla jsem Vás vzbudit.“ pozdravila je omluvně Hermiona, ,,jen jsem myslela, že byste rádi snídani.“ pokynula k tácu s jídlem a konvicí kávy.
,,Děkujeme, to je od Vás milé.“ usmál se Mulder a hned se s chutí zakousnul do toastu.
Nebelvírka opětovala úsměv. ,,Půjdu ještě vzbudit kluky.“ oznámila odcházejíc do vedlejší místnosti.
Zcela netradičně byli její přátelé již vzhůru. Ve zkratce jim oznámila oč byl Severus požádán ředitelem. ,,To je skvělé.“ Ďabelsky se zazubil Draco.
,,Můžeš mi říct co přesně je na tom skvělé?“ zavrčela podrážděně Hermiona.
Draco na sebe v rychlosti naházel oblečení. ,,Právě, že úplně všecko.“ nepřestával se usmívat. ,,Mám pro vás prácičku, myslíte, že zvládnete zabavit našeho hosty, než se vrátím?“ Nebelvíři přikývli. ,,Bezva. Hned se vrátím.“ oznámil, ale to už mizel ze dveří. V rychlosti se ještě rozloučil s agenty a zamířil rovnou, za Severusem.
Severusovi se jeho plán příliš nepozdával. Varoval, jej před nebezpečím, jakému vystaví sebe a všechny okolo. Nic méně ta část, kdy bude mít možnost vrátit řediteli všechny manipulace a oklamat jej se mu zamlouvala velmi. Na konec souhlasil.
,Tak to by bylo. Teď ještě navnadit agenty a vysvětlit jim situaci. To nebude problém. Chtějí paranormální jevy budou je mít.´zaradoval se blonďák.
,,Tak vy dva…“ započal rozhovor pohodlně usazený naproti hostům. ,,… jistě Vám neuniklo, že jsou zde jisté záležitosti vymykající se běžnému standardu.“ Nic si nedělal ze zkoumavého pohledu Scullyové. ,,Pro začátek musíte zapomenout na všechno co vám kdo říkal o magii.“ udělal významnou pauzu. ,,Magie existuje, je všude kolem nás a evidentně když jste došli až sem je i vaší součástí.“ opět pauza, které využila Scullyová. ,,Všechno má i jiné vysvětlení. Kabaretní triky…“ nedokončila, neboť po Dracovu sotva slyšitelnému zamumlání kouzla ji kousnul polštář. ,,Třeba takové?“ vyprsknul pobaveně Harry.
Mulder se ztěží potlačovaným smíchem odhodil útočný polštář stranou, odměnou mu byl podrážděný pohled jeho kolegyně.
Draco s vážnou tváří pokračoval dále. Dobře vědíc, že nepokročí dokut agenty nepřesvědčí o závažnosti situace. ,,Jen malá ukázka. Zkrátka a dobře, existují věci, kterým nemůžete a naše strana ani nechce aby jste rozuměli. Nic méně pochopil jsem dle vašeho včerejšího vyprávění, že odhalovat takové věci je vaší prací.“ Napůl oznámil na půl se zeptal. Oba agenti souhlasně přikývli. Draco tedy pokračoval. ,,Nic méně prací jistých osob našeho světa je dbát na to aby zůstal utajen. Pokud to bude nevyhnutelně nutné i za cenu zásahu do vašich myslí.“ Tuto řeč si připravoval celou noc a dobře promýšlel jak nejlépe zapůsobit. Na konec dospěl k závěru, že zahltit partnery informacemi a pokud možno mírně je vyděsit bude nejlepší způsob, jak je přesvědčit k spolupráci. ,,A doufám, že mi věříte, že by tento zásah nepředstavoval věčí problém pro někoho s našimi možnostmi.“ opět se odmlčel. ,,Mám však pro vás jistou nabídku. Vy chcete či potřebujete něco mimořádného, aby jste si udrželi svou práci?“ otázal se. Dobře si vědom kladné odpovědi, která musí zaznít. Toliko pochopil z jejich předchozího vyprávění. Dočkal se jí. Ne nadarmo byl zmijozelem. ,,Tak tedy řekněme, že vám něco takového poskytneme. Jak by se vám líbilo zajmout nebezpečnou formu života a zabránit zkáze světa?“
Scullyová ihned přistoupila na jeho hru. ,,A za to budete požadovat?“
Draco se spokojeně ušklíbnul, nemýlil se co se odhadu ženy týkalo. ,,Jsem rád, že mi rozumíte.“ pousmál se. ,,Nic není zadarmo. Nic méně naše cena je nízká. Vy dostanete důkaz mimozemského života….“ V duchu se musel smát. ,Vážně mudlové věří na takové hlouposti?´ Ptal se sám sebe. ,,… ochráníte svět před hrozbou a na oplátku pomlčíte o okolnostech jejího získání. Pomlčíte o našem světě.“ upřesnil s vážnou tváří.
Po prvé promluvil zcela do té doby ohromený Mulder ,,Ale odpovědi…“
,,Dostanete své odpovědi, jen pro vás.“ opět se usmál blonďák. ,,Nic méně se o nich nikdo nikdy nedozví. Zrovna jako se nikdy nikdo nedozví o Harry Potterovi. To jsou naše podmínky, směšná cena za udržení si práce, že?“ vyzývavě se ušklíbnul. Hermiona i Harry celou dobu mlčky sledovali jeho výstup. Nikdo netušil, kam směřuje, nic méně Dracovi věřili.
Mulder opět užasle promluvil. ,,Takže vy tvrdíte, že nám poskytnete informace o vašem světě plus dodáte důkaz mimozemkého života?“
,,Přesně to jsem řekl.“ opět se mile usmál Draco.
,,Výměnou za to, že pomlčíme o vašem světě?“ odtušila pochybovačně Scullyová.
,,Přesně tak, madam.“ potvrdil zmijozelák.
,,Dáte nám minutku na rozmyšlení?“ otázala se opět agentka.
Draco vycítil výhru. ,,Máte času kolik jen budete chtít.“ s těmito slovy se zvednul následován dvěma spolužáky.
,,Vážně to chceš udělat?!“ nevěřícně se jej optala Hermiona v soukromí ložnice.
,,Co jako?“ zeptal se nevinně Draco.
,,Vyzradit mudlovské tajné službě, vše on nás?! Asi si neuvědomuješ, co tihle lidé dovedou.“
,,Ujišťuji tě, že mám jistou představu.“ usadil ji samolibě Draco.
,,To by mě teda zajímalo co jim chceš předhodit jako mimozemšťana?“ vložil se pochybovačně do hovoru Harry.
,,Nech se překvapit, zlato.“ ušklíbnul se samolibě blonďák.
Mezi tím se vedle odehrával podobný rozhovor.
,,Je to tu banda nebezpečných šílenců, malé děti, hrající si bůhví na co. Měli bychom zavolat úřady a nechat je zavřít i s tím jejich ředitelem. Ta děcka potřebují odbornou pomoc.“ rozčilovala se zrzka.
,,No tak dej jim šanci, Scullyová. Musíš uznat, že to co do této chvíle předvedli je celkem působivé.“ tišil ji její kolega. ,,Mimo to, co když opravdu mají konečně nezvratný důkaz?“
,,Nic takového přeci není, nepovídej mi, že na stará kolena začneš věřit na kouzla.“ opět argumentovala agentka.
,,Stejně tu jsme uvěznění. Jestli je alespoň z části pravda, co říkal ten mladík tak jsme šlápli do pěkně ostrého vosího hnízda. A spolupracovat nebo to alespoň předstírat je způsob jak vyváznout se zdravou kůží. Tak proč se nepokusit dozvědět něco více?“ opět to zkusil Mulder.
,,Dobrá, ale při prvním náznaku potíží střílím.“ rezignovala na konec Scullyová. Tak nějak se cítila oslabená nepatřičným nadšením svého kolegy.
Do místnosti vstoupil blonďák následován svými spolužáky. ,,Takže, jak jste se rozhodli?“ otázal se nezůčastněně.
Slova se ujal Mulder, dobře si vědom, že souhlas by jeho kolegyni nešel z úst. ,,Přijímáme.“
,,Nebudete litovat.“ usmál se Draco. ,,Je tu ještě jedna důležitá věc…“
Nebelvírům se ani za mák nelíbilo, co Draco říkal, nic méně oba ve skrytu duše věděli, že má pravdu. Zatracenou pravdu o jejich manipulátorském řediteli.
Od začátku byli jen figurkami ve hře a nyní bylo na čase změnit pravidla.
,,Takže jsme domluvení.“ ukončil řeč Draco.
Agenti souhlasili.
Na druhý den se potvrdila blonďákova slova. Do sklepení vešel osobně ředitel. Strategicky vyčkal, až jeho studenti budou nuceni odejít na vyučování. Ne třeba dodávati, že jejich snaha mluvit s návštěvníky jej poněkud rozladila. ,,Myslím, že jsem vám slíbil nějaké vysvětlení.“ přátelsky se usmál na hosty. ,,Když budete tak laskaví a budete mne následovat do mé kanceláře, dostane se vám všeho, co toužíte vědět.“ vyzval je.
Poučení agenti neprotestovali a skutečně následovali starce do ředitelny.
,,Toto je jeden z mých zaměstnanců, Severus Snape.“ představil jim ještě podivněji vypadajícího muže v černém oblečení.
Ani jeden ze tří studentů nevěnoval pozornost výkladu profesora Binse, ostatně jako by tomu někdy bylo jinak. Dnes však měli opravdu dobrý důvod.
,,Myslíte, že to projde?“ ošila se nervozně Hermiona.
,,Jasnačka.“ ušklíbnul se Harry.
,,A když ne, tak to vyřešíme klasicky.“ dodal sebejistě Draco.
,,A to má být zase co?“ rýpla si nebelvírka.
,,Jako obvykle, budeme bádat a na konec se postavíme velké výzvě.“ zakřenil se Draco. Na venek byl sice klidný, ono cokoliv jiného mu bylo k ničemu, ale uvnitř doufal, že celá akce dopadne podle plánu. Na nejistotu byl však sám.
Sám byl i večer na Astronomické věži. O agentech nedostal zprávy celý den a nezbylo tedy než doufat, že se jeho kmotrovi zadařilo. Na večer už měl napjatého čekání právě tak dost a zanechal svého druha i s Hermionou samotné ve sklepení. Potřeboval si urovnat myšlenky.
,Jaká škoda, že dnes nejsou vidět hvězdy.´pomyslil si při pohledu na oblohu zahalenou mraky. Ne, že by v nich snad hledal odpověď nic méně od jakživa mu dodávaly klidu. Sveží vítr a hvězdná obloha… ,Stává se z tebe sentimentální blázen, Draco´napomenul se, když mu došlo proč přišel právě sem.
Rozhodující večer. Buď vyjde jeho plán nebo má před sebou značně nejistou budoucnost. ,Budoucnost bez domova.´opět se vrátil k ranní úvaze. Opustí školu a nebude místa, kde by mohl být v bezpečí. Také mohl zapomenout na plán Bé, který zněl přemluvit ředitele a zůstat v Bradavicích přes prázdniny. Prokouknul-li jeho dnešní trik těžko se nad ním slituje. ,Jako bych stál o lítost.´odfrknul si pro sebe opovržlivě.

Napsat komentář